Vida després d’un ictus: «No es un chollo pero hay que seguir adelante»

Com em va dir un afectat castellanoparlant que després de dos durs anys s’ha recuperat gairebé en totalitat després d’estar més d’un any en cadira de rodes i sis mesos postrat al llit «No es un chollo pero hay que seguir adelante, los chollos están en la vida y hay que luchar para volver a ser partícipes de ella«. Continuar leyendo «Vida després d’un ictus: «No es un chollo pero hay que seguir adelante»»

Xiaomi Amazfit, la polsera que pot prevenir arítmies

La tecnologia cada vegada avança més pel que probablement d’aquí a molt pocs anys podrem tenir a les nostres mans polseres o smartwatches que puguin diagnosticar arítmies en temps real i a més bolcar totes les dades en un núvol perquè d’aquesta manera el metge pugui portar un control exhaustiu sobre l’estat del cor i valorar la necessitat de realitzar intervencions com podria ser un marcapassos.

De moment el més semblant a això ens ho ha portat el gegant xinès de smartphones Xiaomi que semblen decicidos a conquistar el món amb el seu particular ecosistema d’articles, ja fa temps ens van sorprendre amb els seus nous tensiòmetres. Continuar leyendo «Xiaomi Amazfit, la polsera que pot prevenir arítmies»

La fibril·lació auricular

Què és la fibril·lació auricular?

La fibril·lació auricular (FA) és l’arítmia cardíaca més freqüent i multiplica per 5 el risc de patir un ictus. La FA es produeix quan els batecs del cor no són rítmics, és a dir, quan la distància que separa cada batec no és la mateixa. Tot i que pot afectar persones de diferents perfils, el més habitual és la incidència en majors de 60 anys, i afecta més les dones. Tot i això, és un problema creixent de salut pública a causa de l’envelliment progressiu de la població. De fet, es preveu que la població amb FA es doblarà en els propers 30 anys. Continuar leyendo «La fibril·lació auricular»